سمینار آموزشی «تحلیل بازار مسکن» با حضور اعضای سازمان برگزار شد

دکتر بهروز ملکی در سمینار آموزشی «تحلیل بازار مسکن» که با حضور جمعی از اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم برگزار شد به بررسی ساختار بازار مسکن کشور پرداخت.

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، معتقد است که بازار مسکن ایران تحت تأثیر عوامل اقتصادی و ساختاری، دوره های رونق و رکود را تجربه می کند و در دوره های رکود، عرضه بر تقاضا غلبه دارد و قیمت ها ثبات نسبی دارند، در حالی که در دوره های رونق، تقاضا افزایش یافته و قیمت ها رشد می کنند.

ملکی با اشاره به تأثیر بازار ارز و تحریم ها بر بازار مسکن گفت: نوسانات بازار ارز و تحریم های اقتصادی می توانند به طور مستقیم بر قیمت ها و تقاضا در بازار مسکن تأثیر بگذارند ، به عنوان مثال، افزایش نرخ ارز می تواند منجر به افزایش قیمت مصالح ساختمانی و در نتیجه افزایش قیمت نهایی مسکن شود.

مدرس دروس اقتصاد مسکن عنوان کرد: در اقتصادهایی مانند ایران که بازار سرمایه از عمق مناسبی برخوردار نیست، فعالیت‌های سوداگرانه در بازار مسکن بیشتر است، هم‌چنین علیرغم ریسک قابل قبول سرمایه‌گذاری ملک در مقایسه با بازدهی آن، سرمایه‌گذاری کل دارایی در ملک توصیه نمی‌شود.

وی گفت: با توجه به ارتباط گسترده بخش ساخت و ساز مسکن با سایر بخش‌ها و زیر بخش‌های اقتصادی (سیمان، فولاد، کاشی و...) جهت‌گیری مسکن به‌سمت بورس، صحیح نیست.

سمینار آموزشی «تحلیل بازار مسکن» با حضور اعضای سازمان برگزار شد

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، افزود: سازندگانی که بتوانند محصول خود را متمایز کنند (اعم از طراحی داخلی، سازه و ساخت واحد، شرایط فروش و پیش‌فروش، تأسیسات، مدیریت فضای سبز، تراکم و ...) می‌توانند در بازار رقابتی ممکن موفق باشند.

ملکی با بیان اینکه به خریداران مصرفی خصوصاً خانه‌اولی‌ها، توصیه به صبر نداریم افزود: واحدهای مسکونی با زیربنای کوچک از تقاضای مناسبی برخوردار خواهند بود.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود بازسازی واحدهای مسکونی با تقاضای مناسبی مواجه خواهند بود و مسکن، دارایی مورد علاقه خانوارهای ایرانی خواهد ماند هرچند می‌تواند در آینده‌ای چندان نزدیک تا حدودی افول کند.

تحلیلگر بازار مسکن با بیان اینکه رشد قیمت املاک تجاری کمتر از املاک اداری و رشد قیمت املاک اداری کمتر از املاک مسکونی خواهند بود افزود: نرخ بازدهی داخلی ساخت و ساز در بسیاری از پروژه‌های مسکونی، به کمتر از نرخ بازده بدون ریسک رسیده است.

سمینار آموزشی «تحلیل بازار مسکن» با حضور اعضای سازمان برگزار شد

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، عنوان کرد: مشکل اصلی تولیدکنندگان مسکن، بازاریابی و فروش و به‌ویژه تأمین مالی است و تقاضای مصرفی مسکن، توان ایجاد شوک قیمتی در این بازار را ندارد.

وی با بیان اینکه تقاضای سرمایه‌ای مسکن، مترصد ورود به بازار در صورت تحریک در بازار ارز خواهد بود افزود: قیمت دلاری مسکن، ارتباط مستقیمی با میزان توافق دارد؛ هر چه توافق جامع‌تر، قیمت دلاری مسکن بیشتر است.

دکتر ملکی بیان کرد: قیمت دلاری مسکن می‌تواند در صورت عدم توافق و تشدید تحریم‌های نظامی، کاهش یابد.

بر اساس تحلیل های دکتر بهروز ملکی، بازار مسکن ایران تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله ساختار اقتصادی، نوسانات بازار ارز، تحریم ها، سیاستگذاری های مالیاتی و کیفیت ساخت قرار دارد و برای دستیابی به بازار مسکن پایدار و متعادل، توجه به این عوامل و اتخاذ سیاست های مناسب در زمینه های مختلف ضروری است.

کد خبر 1813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =